ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας-«Σερίφηδες» μας έκλεισαν τον δρόμο -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας

Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτώβρη, τρεις εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Βασιλείου – Καπαρελλίου μετέβησαν στο χώρο όπου γίνονται εργασίες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών πάνω από τον οικισμό του Αγίου Βασιλείου, με σκοπό να βγάλουν φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών.

Όπως είναι γνωστό, κάτοικοι της περιοχής έχουν κινηθεί δικαστικά κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων έχει ομόφωνα αποφασίσει τη στήριξη τους.

Εντελώς αναιτιολόγητα, οι εργολάβοι που κάνουν τις εργασίες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των εκπροσώπων της Επιτροπής, τους έφραξαν το δρόμο με μηχανήματα, απαγορεύοντάς τους να φύγουν από το χώρο!

Στην ουσία, οι εργολάβοι προέβησαν σε παράνομη παρακράτηση των τριών εκπροσώπων με το έτσι θέλω, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο για περισσότερες από δύο ώρες!

Άμεση ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας, αφού αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο επικεφαλής της Αντώνης Τουλουμάκος, έκανε παρέμβαση στο Δήμαρχο, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και στο Α.Τ. Θήβας.

Φαίνεται ότι η εκτίμηση πως τα βουνά αλλάζουν χέρια και μετατρέπονται σε τσιφλίκια μερικών επιχειρηματικών ομίλων, επιβεβαιώνεται πλήρως.

Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτές τις πρακτικές, που θυμίζουν μαφία. Τα βουνά, οι δρόμοι και οι θάλασσες αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν ανήκουν σε κανένα αρπακτικό.

Όσο για τους αυτόκλητους «σερίφηδες» που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει, όπως και για εκείνους που τους καλλιεργούν αυτή την εντύπωση, διαμηνύουμε ότι δεν θα τους περάσει. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των χωριών της περιοχής πλέον βλέπει καθαρά τι σημαίνει επέλαση των ΑΠΕ και θα σταθεί εμπόδιο, με δημόσιες και μαζικές διαδικασίες.

ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ!

Σχετικά

Μία άποψη για το “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας-«Σερίφηδες» μας έκλεισαν τον δρόμο -ΒΙΝΤΕΟ”

  1. Πανος

    Είναι καταπατητες δημοσίων εκτάσεων πού τις καταστρέφουν τάχα για την πράσινη ενέργεια πού τελικά είναι κατάμαυρη καί την πληρώνουμε πανάκριβα.
    Ούτε επί Τουρκοκρατιας δεν συνέβαιναν τέτοιες καταστάσεις…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα